Планирайте и организирайте бизнес тренинг и обучения

 Планирайте и организирайте бизнес тренинг и обучения

 

Бизнес тренингите и обучения осигуряват на служителите в членовете на професионалните организации възможността да научат нови тактики в бизнеса и съответната индустрия. Тези събития отнемат време и средства за планиране, организация и изпълнение. Но освен това могат да спестят на бизнеса много пари, увеличавайки продуктивността и отдадеността на служителите. Ако искате да използвате тези ползи за Вашата организация, може да планирате и да сте домакин на едно бизнес обучение, за да намалите разходите.

Присъствие

 

Изпратете писма до потенциални присъстващи, като не забравяйте за изискате подвърждение. Определете дали семинара е задължителен, независимо от ангажиментите на служителите. Изпратете още едно писмо, с което изисквате подвърждение за присъствие. Дръжте под ръка списъка с присъстващите и отбелязвайте имената им, когато пристигнат насеминара. Освен това използвайте този списък за справка и допълнителна информация, когато принтирате баджовете с имена за семинара.

 

Залата

 

Организаторите на подобни събития се справят с залата и организацията по нея, където ще бъде проведено самото събитие. Ако можете и сами да го направите, постарайте се да запазите залата, да подсигурите място за нощувка и храна, подобаващ паркинг и транспорт до събитието. Преговаряйте за отстъпка с хотелите и местните ресторанти или кетъринг компании за храната. Изберете мястото за нощувка поне 2 месеца предварително, за да имате време да запазите мястото и да осигурите разходите за пътуване. Ако в планирането има намеса и управата на Вашата организация, тогава ще имате нужда от повече време за одобрение.

 

Планиране

 

Създайте график за събитията, който дава на присъстващите допълнително време да пристигнат в случай на закъснение поради лошо време или трафик. Планирайте чести почивки, за да може присъстващите да останат съсредоточени към доставената им информация вместо да загубят концентрация. Ако нямате достатъчно време за провеждане на цялото обучение, приоритизирайте информацията и премахнете по-малко важните елементи от програмата.

 

Фокус

 

Фокусирайте се върху една по-конкретна тема, за да може служителите да възприемат съобщенияата и да осмислят информацията по-лесно. Материалът за семинари трябва да съдържа подточки на предаваната информация, а присъстващите трябва да получат копие от материала. Разчупете лекцията с малко шеги и се опитайте да накарате публиката да вземе участие в дискусиите. Научете материала наизуст и упражнете презентацията предварително. Ако нямате много опит в публичното говорене наемете профисионалст, за да представи презентацията.